Geschiedenis

 

1967

Dhr. T. Klaassen en dhr. M. Vroegindeweij kochten de boerderij aan de Bonegraafseweg in Ochten. Deze boerderij droeg de naam ’t Anker. Ze starten er op 1 april 1967 een kuikenbroederij. Hun motto was: ‘Als er honderd broeiers een boterham kunnen verdienen, kan er nog wel eentje bij’. Ze gingen van start met drie gebruikte voorbroedmachines en een uitkommachine. Inlegcapaciteit van circa 50.000 eieren. Regelmatig werd de capaciteit uitgebreid door de stijgende omzet. Ze begonnen met CPI materiaal, later Hubbard Golden Comet en in 1974/75 kwam er de Isa Brown.

 

1980

Het bedrijf is uit zijn naden gegroeid. Uitbreiding was hard nodig! Bovendien gaven drie zonen van dhr. Vroegindeweij aan dat ze in het bedrijf wilden werken. Er werd besloten om de werkzaamheden te splitsen en apart verder te gaan. Dhr. Vroegindeweij ging verder met de broederij en de verkoop van hennen. In de loop van 1981 werd er een nieuwe broederij gebouwd. Er kwamen nog drie zonen in het bedrijf werken en ook diverse schoonzonen werkten mee. Het was een echt familiebedrijf geworden.

 

1998

De oprichter, dhr. M. Vroegindeweij, is in 1998 terug getreden. Zijn gezondheid liet te wensen over en hij droeg de verantwoordelijkheden over aan zijn zonen en schoonzoon.

 

2017

50 jarig jubileum ‘Het Anker’
Op 1 april 2017 bestond ‘Het Anker’ 50 jaar. Een mooie mijlpaal om bij stil te mogen staan samen met klanten en personeel. Het thema van het jubileumjaar was ‘samenwerken’.